Intim plasztika, nemi megerősítés, uro-esztétika, transzegészségügy

Intim plasztika, uro-esztétika, péniszgörbület, kisajak plasztika, nemi megerősítés, transzegészségügy, nemiszerv esztétika, nemiszerv plasztika, pénisznagyobbítás, péniszrekonstrukció, hüvelyképzés, here eltávolítás, hormonkezelés

Gyakori kérdések

Vizsgálatokról információ:

Állami ellátás keretein belül, érvényes társadalom biztosítás esetén a transzegészségügyi ellátáshoz kapcsolódó vizsgálatok majdnem 100%-ban kivitelezhetőek (kivétel pl. Leiden mutáció, karyotipizálás, stb.)  Az állami TB finanszírozott rendelés alkalmával kiállított beutalók felhasználhatóak a kiállítás helyén, vagy területileg illetékes szakellátó helyeken, vagy speciális esetekben a beutalás helyén.

Általában a beutalókat a szakrendelésen állítjuk ki, de a beteg felel többnyire azokhoz történő időpont egyeztetésekért és lebonyolításukért.

Abban az esetben, ha a beteg speciális igénye az, hogy minél gyorsabban és a lehető legkevesebb megjelenéssel bonyolítsa le vizsgálatait, lehetőséget biztosítunk a vizsgálatok teljes körű szervezésére magánellátás keretein belül (pl. a kért vizsgálatokat igyekszünk egy napra szervezni, és a szükséges befizetéseket előre kiegyenlíteni, a beteg számára pl. külön helyszínen történő labor vizsgálat,  kifizetés)  megspórolva ezzel a páciens számára a lehető legtöbb időt és bonyodalmat.

Leggyakoribb vizsgálat típusok:

Klinikai szakpszichológiai és pszichiátriai vizsgálatok, mentálegészségügyi kontrollok, laborvizsgálatok, Leiden mutáció és thrombophilia panel, ultrahang vizsgálatok (has, pajzsmirigy, emlő), karyotipizálás, urológiai vizsgálat, nőgyógyászati vizsgálat, cross hormon terápiás kontrollok, műtétekkel kapcsolatos felkészítő és postoperatív szakellátó vizitek, stb.

A hormonbeállítás után általában  3 havi vényírás történik, amely után kontroll vizit következik, a terápia első évében általában 3 havonta történik labor kontroll,  majd a második évtől 6 havonként,   majd a további években minimum 1 labor vizsgálat évente és a kezelő orvos által kért további vizsgálatok (pl. nőgyógyászati szűrés, emlő ultrahang, urológiai szűrés, stb.)  szükségesek. A hormonterápia mindig az egyedi igényekhez és reakciókhoz igazodik, amely miatt a fenti alapsémától szükség szerint eltérhetünk. Az alapséma csak tájékoztató jellegű.

Műtétekről információ:

Bármely műtéthez a 2 db. mentálegészségügyi szakvélemény kötelezően elvárt.

Nőgyógyászati méh, petefészek, petevezeték eltávolítás: általában minimum egy év aktív hormonterápia után, speciális esetekben hamarabb.

Hüvely eltávolítása: általában a pénisz képzésekkel egy időben, speciális esetekben ettől eltérően.

Kétoldali emlő eltávolítás: aktív hormonterápiához nem kötött, bármikor elvégezhető a két mentálegészségügyi szakvélemény birtokában.

Mell nagyobbítás (implantátum, zsírfeltöltés, stb.): általában többéves feminizáló hormonterápia után javasolt, speciális estekben hamarabb.

Kétoldali here eltávolítás: általában minimum egy év aktív hormon terápia után , vagy speciális esetekben hamarabb (pl. hormonterápiás mellékhatások, súlyos ellenérzés  hormonkészítményekkel kapcsolatban, stb.)

Hüvelyképzés: általában minimum egy év aktív hormon terápia után.

Pénisz képzés (metoidioplastica, total phalloplastica): minimum egy év aktív hormonterápia után, nőgyógyászati műtéttől vagy melleltávolítástól függetlenül, vagy ezekkel kombinálva egy lépésben is megvalósítható.

Arc feminizáló beavatkozások: általában a visszafordíthatatlan eredményeket produkáló beavatkozások többéves aktív hormonterápia után javasoltak, kivételt képez ez alól általában az orr és fül műtétei, melyen a hormonterápia lényegében nem változtat. Biológiailag lebomló, felszívódó anyagok felhasználásával történő kezelések jóval hamarabb, vagy akár hormonterápiától függetlenül is szóba jöhetnek (pl. hyaluronsavas ajakfeltöltés, karikás szem feltöltése, áll és orr remodelling, orca volumenizálás, halánték töltés, botox kezelések, bioszál beültetések, stb.)

A tartós szőrtelenítés hormonterápiától függetlenül bármikor megkezdhető. Hajdúsítás, hajvonal süllyesztés általában minimum egy év aktív hormonterápia után javasolt.

Hang feminizáló műtétek: ritka műtét típus, néhány év aktív hormonterápia és foniater kezelés után javasolt.

Fogazat feminizáció: más terápiától független időpontban elvégezhető.

Egyéb, ritka műtétek esetében általánosságban javasoljuk a minimum egy éves aktív hormonterápiát, speciális kérdések esetén forduljon szakorvoshoz tanácsért.