Intim plasztika, nemi megerősítés, uro-esztétika, transzegészségügy

Intim plasztika, uro-esztétika, péniszgörbület, kisajak plasztika, nemi megerősítés, transzegészségügy, nemiszerv esztétika, nemiszerv plasztika, pénisznagyobbítás, péniszrekonstrukció, hüvelyképzés, here eltávolítás, hormonkezelés

Bemutatkozás

Dr. Bordás Noémi

„Manapság még mindig tabu témának számítanak egyes betegségek, különös tekintettel a nemiszerveket érintő esztétikai problémákra.” Sokan úgy gondolják, hogy a nemiszervek megítélése hasonlít az arcról vagy a kézről alkotott elsődleges benyomáshoz, ezért a funkcionális problémákon túl az esztétikai szempontok is komoly hangsúlyt kapnak, nem beszélve az életminőségünket szervesen meghatározó pszichoszociális és szexuális tényezőkről. Ezt szem előtt tartva, elsődleges törekvésünk a diszkrét, precíz, magas színvonalú, hatékony, individuális rekonstrukciós tervezés és egészségügyi ellátás megvalósítása életminőség javító illetve megóvó szándékkal.”

Dr. Bordás Noémi a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát, majd a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház urológiáján kezdett el dolgozni. Jelenleg hazánkban több helyszínen is elérhető a betegek számára, valamint a belgrádi nemzetközileg elismert nemi megerősítő műtétekre és genitális rekonstrukciós sebészetre specializálódott centrum sebészeti munkacsoportjának is aktív munkatársa. Magyarországon jelenleg urológus szakorvosként dolgozik, tapasztalatait plasztikai- és égéssebészeti második szakirányon szélesíti. Fő érdeklődési területe a transzegészségügy, urológia, esztétikai sebészet és uro-genitális rekonstrukciós sebészet. Tanulmányútjai során számos alkalommal látogatott meg neves külföldi centrumokat, specialistákat, annak érdekében, hogy rekonstrukciós sebészeti ismereteit bővítse (Szerbia, Olaszország, Portugália, Anglia, Brazília stb.) Érdeklődésének megfelelő továbbképzések folyamatos résztvevője, valamint a hazai transzegészségügy és genitális helyreállító sebészet fejlődésének aktív támogatója, aki hosszú évek óta orvosként próbálja segíteni a transznemű és cisznemű populációt. Szoros kapcsolatot tart fenn a szakma más hazai és külföldi specialistáival annak érdekében, hogy az általa felajánlott komplex kezelési tervek a lehető leghatékonyabban illetve legsikeresebb módon próbálják kiszolgálni az érintettek igényeit.

Az alábbi fejezeteket tisztelettel és szeretettel ajánlom a szüleimnek és a férjemnek, akik mindig arra tanítottak, hogy sosem bírálunk senkit azért aki, és azért amit tesz. A leírtakat továbbá  a leggyengédebb segítő szándékkal ajánlom minden családnak, valamint bármely érdeklődőnek, hiszen a  téma megismerése kapcsán remélhetőleg sokan nagyobb türelemmel, figyelemmel és megértéssel tudnak majd viszonyulni  azokhoz az érintettekhez, akik a környezetükben élnek, de tőlük bármely aspektusban különbözőek.

„ Mindenkit  fogadjunk el és amennyiben lehetőségünk van rá, akkor segítsünk. Tiszteljünk és szeressünk másokat, mert mindenkinek vannak erényei. Személyiségünk egyedülálló.  Értékrendünk különböző. Az előítéleteink feszültségeket generálhatnak, hátráltathatják boldogulásunkat, és csapdába ejthetnek minket az élet számos területén.  A nemi identitással összefüggő sztereotípiák és hátrányos megkülönböztetések tragédiákat eredményezhetnek. Sokszor a környezet negatív reakcióit a témával összefüggő kellő ismeretanyag hiánya generálja, amelyet egyértelműen javíthat az ismereteinknek kiszélesítése. Feladatunk nem csupán az adott populáció kezelése, erősítése és támogatása, hanem szociális környezetünk és a családok edukálása egyaránt.”