Intim plasztika, nemi megerősítés, uro-esztétika, transzegészségügy

Intim plasztika, uro-esztétika, péniszgörbület, kisajak plasztika, nemi megerősítés, transzegészségügy, nemiszerv esztétika, nemiszerv plasztika, pénisznagyobbítás, péniszrekonstrukció, hüvelyképzés, here eltávolítás, hormonkezelés

Pénisz protézisek és merevedési zavarok

A férfi szexuális funkcióinak zavarai bekövetkezhetnek a libidó (nemi vágy), merevedés (erekció), ondótávozás (ejaculatio) és az orgazmus fázisában egyaránt. A szexuális tevékenység zavarainak számos pszichés és organikus oka is lehet. Rizikó tényező lehet az idősebb életkor, cukorbetegség, magasvérnyomás betegség, szív-, érrendszeri betegségek, gyógyszermellékhatások, dohányzás, alkoholfogyasztás, endokrinológiai okok (pl.: tesztoszteron hiány), pszichés okok (szorongás, depresszió), idegrendszeri okok (pl.: sérülés, daganat), érrendszeri okok, fejlődési rendellenességek (pl.: mikropénisz), pénisz deformitások. A merevedési zavarok kivizsgálásában a részletes elbeszélgetés és fizikális vizsgálat után szükséges lehet néhány egyéb vizsgálat elvégzése is, mint például a vazoaktív teszt (gyógyszerkészítmény fecskendezése a péniszbe merevedéskeltés céljából), speciális Color-duplex Doppler ultrahang vizsgálat (pénisz keringésének vizsgálata),stb. A terápiás lehetőségek közül, a merevedési zavar okának tisztázása után, alkalmazhatunk szájon át adagolható gyógyszerkészítményeket, hormonokat,merevedés keltő anyag húgycsőbe való juttatását, pénisz merevedést keltő gyógyszeres ön-injekciós terápiáját, pszicho-terápiákat, vákuum terápiát és műtéti megoldásokat egyaránt (rendellenes erek lekötése vagy péniszprotézisek behelyezése).

Pénisz protézis beültetése indokolt lehet súlyos, egyéb terápiára nem (megfelelően) reagáló merevedési zavarok vagy impotencia esetében, súlyos merevedési zavarral kísért Peyronie betegségben vagy amennyiben péniszképzés történt. Léteznek flexibilis/semi-rigid protézisek és a legmodernebb és ma legtermészetesebb eredményt nyújtó fel- és leengedhető pumpás hidraulikus péniszprotézisek. Az utóbbi típus képes utánozni a pénisz természetes állapotait: mind az ernyedt állapotot mind az erekciót. A sok hamis információ ellenére ezek a modern protézisek szinte minden esetben nagyon természetes megjelenést és tökéletes merevedést biztosítanak. A pénisz protézisek beültetésével egyidőben lehetőség van esetleg a pénisz néhány centiméteres hosszabbítására vagy akár vastagítására is különböző módszerekkel (pl: grafting,filler). Minden péniszprotézis beültetése előtt egyedi tervezés és pontos kivizsgálás szükséges.